Covid-vaccinatie

De 1e prikronde van de Coronavaccinaties met het Astra- Zeneca vaccin is afgerond. Wij hebben de volgende mensen uitgenodigd en gevaccineerd:

  • geboren in 1956 en 1957 (als deze groep gevaccineerd is, mogen we van het RIVM verder gaan met mensen geboren in 1958 en 1959 naar gelang het aantal beschikbare vaccins).
  • niet-mobiele thuiswonende ouderen

De 2e prikronde staat gepland vanaf 17 mei aanstaande. Voor deze ronde worden mensen uitgenodigd, die geboren zijn in de jaren 1958 tot en met 1960 en die nog niet gevaccineerd zijn via GGD of ziekenhuis.

Behoort u niet tot een van bovengenoemde groepen en wilt u weten wanneer u een vaccinatie krijgt? Kijk dan op: Rijksoverheid Coronavaccinatie.

De praktijk kan hierin momenteel niet iets voor u betekenen en volgt ook de RIVM richtlijnen.

Ik twijfel / heb algemene vragen over de vaccinatie met AstraZeneca?

Voor meer informatie?

– Rijksoverheid Coronavaccinatie

– Ik denk erover om prikken tegen corona te halen | Thuisarts

Wanneer u afziet van de uitnodiging voor AstraZeneca kunnen wij helaas niet voorspellen of, wanneer en welk vaccin eventueel dan een mogelijkheid zou kunnen zijn.

Ik kan niet op de afspraak komen, wat nu?

Wij doen u het dringende verzoek gehoor te geven aan de uitnodiging. Dit vanwege het nut en de noodzaak om de bevolking zo spoedig mogelijk te vaccineren.

  • Heeft u op het moment van de uitnodiging Corona of de afgelopen 4 weken gehad, dan komt u alleen op de 2e afspraak. Er is in uw geval ook maar 1 vaccinatie nodig.
  • Bent u in afwachting van de uitslag van de Coronatest op het moment dat de afspraak gepland staat → neem contact op met de praktijk wanneer de uitslag bekend is.
  • Heeft u moeite met vervoer, probeer dit met uw omgeving te regelen of vraag hulp bij de ANWB.
  • Is er onverhoopt een calamiteit, neem dan contact op met de praktijk.

Ik heb geen uitnodiging, maar wil wel graag gevaccineerd worden?

  • geboren in 1956, 1957, 1958, 1959,1960 → er is iets niet goed gegaan bij de selectie, u wordt alsnog ingepland, neem hiervoor contact op met de praktijk.
  • geboren voor 1956 → u krijgt waarschijnlijk binnenkort ook een uitnodiging van de GGD/RIVM.

Ik heb een medische aandoening, kan mijn vaccinatie wel plaatsvinden?

Neem hiervoor contact op met de eigen huisarts of kijk voor meer informatie op

– Nieuws Trombosestichting antistollingsmedicatie